Eet meer uien en knoflook

1-12-2008 Een recente studie ondersteunt wat eerdere onderzoeken ook al suggereren: Knoflook en uien beschermen je tegen diverse vormen van kanker.

In de houdbare man wordt de consumptie van knoflook van harte aanbevolen vanwege de vele gezondheidsbevorderende effecten (DHM blz 73). Italiaanse onderzoekers hielden onlangs de gegevens van verschillende grote Italiaanse en Zwisterse kankerstudies tegen het licht. Daaruit kwam een duidelijk verband naar voren tussen het eten van knoflook en kanker: onder de grootste knoflooketers kwam de minste kanker voor. Knoflook (allium sativum) is familie van de ui (allium cepa). Volgens deze studie heeft ook het eten van uien een beschermend effect tegen kanker: onder de fanatiekste ui-eters kwam het minst vaak kanker voor.
Knoflook en uien bevatten zoveel gunstige stoffen dat de onderzoekers niet kunnen zeggen welke van deze stoffen je tegen kanker beschermen.

In het boek De houdbare man, praktische gids voor een eeuwige jeugd, vind je meer feiten en tips over anti-aging voor mannen. Bestel nu via Bol.com.

Bron
G. Carlotta et al. 'Onion and garlic use and human cancer'. Am. J. Clinical Nutrition, Nov 2006; 84: 1027 - 1032.