Over deze website

Pim ChristiaansDeze website wordt onderhouden door mij, Pim Christiaans, journalist, schrijver en uitgever van het boek De houdbare man. Op deze plek houd ik (onregelmatig!) de ontwikkelen bij over methoden en producten die de houdbaarheid van mannen verbeteren. Deze site is strikt onafhankelijk en valt onder uitgeverij CocoBooks

Voor wie is deze site bedoeld?

Voor het selecte clubje mannen dat beseft dat je met de huidige stand van de medische kennis (veel) langer gezond en fit kunt blijven dan pakweg 50 jaar geleden - maar dat je dan wel zelf in actie moet komen. Deze site werkt het beste in combinatie met het boek De houdbare man. Kennis houdt je jong!

Hoe gebruik je deze site?

Op de hoofdpagina vind je de meest recent geplaatste artikelen. Na enige tijd verplaats ik die naar het archief (het blauwe kader links). Soms plaats ik een artikel uit het archief weer naar de hoofdpagina als de actualiteit dat rechtvaardigt. Als je specifiek naar iets zoekt, kun je dat proberen door een trefwoord in het zoekvenster rechts boven te tikken. 

Waar haal ik de informatie vandaan?

Ik run een kleine uitgeverij die gespecialiseerd is in boeken over gezondheid. Ik voer persoonlijk de eindredactie over deze boeken en blijf zo op de hoogte van zaken als gewichtsbeheersing en anti-aging. Daarnaast werk ik zelf aan een nieuw boek over anti-aging (verschijnt hopelijk volgend jaar) en publiceer ik als freelance-journalist artikelen over gezondheid in diverse bladen. Voor al deze bezigheden interview ik bijna dagelijks experts op het gebied van gezondheid en fitness. In de afgelopen 25 jaar heb ik een uitgebreid netwerk van specialisten op het gebied van anti-aging, fitness en uiterlijke verzorging opgebouwd. Uiteraard houd ik de wetenschappelijke literatuur bij. Als ik tijdens mijn werk iets tegenkom dat relevant voor houdbare mannen is, plaats ik dat op deze site.

Waar doe ik het van?

Deze site is een uit de hand gelopen hobby die absoluut niet rendeert. De indirecte inkomsten komen voornamelijk uit de verkoop van mijn boeken De houdbare man en De houdbare vrouw (vandaar dat ik ze schaamteloos promoot). Door mijn werkzaamheden als journalist en uitgever kan ik helaas niet zoveel tijd in deze site steken als ik zou willen.

Steun deze site!

Meer inkomsten via deze site betekent dat ik er meer tijd aan kan besteden. Je steunt deze site door hem veel te bezoeken, je te abonneren op de (gratis) nieuwsbrief en vriend de worden van de houdbare man op Facebook. En vooral door het boek De houdbare man te kopen en andere mannen dit boek aan te bevelen. De houdbare vrouw is misschien iets voor je vriendin of vrouw? :-)

Ik blog nu samen met collega-journalisten op mijn nieuwe site lifeunlimited.nl